Therapeuten

Chantal Ruiter Renske Breure
Mijn naam is Chantal Ruiter. In 2013 heb ik de opleiding Oefentherapie Cesar afgerond aan de Hogeschool Utrecht en sinds 1 april 2014 ben ik eigenaar van deze praktijk.

In de praktijk behandel ik alle doelgroepen, maar bijzondere interesse heb ik voor het behandelen van jongeren, met zowel houdingsproblematiek als problemen in de prikkelverwerking en bij het slapen. Daarnaast haal ik veel plezier uit het behandelen van hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten, rugklachten, spanningsklachten en ademhalingsklachten/hyperventilatie en natuurlijk het geven van massages.

Samenwerken met andere disciplines, zoals podotherapeuten, verloskundigen massagetherapeuten en fysiotherapeuten, vind ik belangrijk. Ik ben van mening dat we hier kracht uit kunnen halen om de patiƫnt zo effectief mogelijk te behandelen.

Mijn naam is Renske Breure. In 1994 heb ik de opleiding Oefentherapie Mensendieck afgerond aan de Hogeschool Amsterdam. Ik heb op verschillende plaatsen in Nederland gewerkt. Sinds 2000 heb ik een praktijk in Ermelo. Sinds 2023 werk ik ook in Veenendaal.

Ik haal veel plezier uit het puzzelen op zoek naar de eigenlijke trigger van de klacht.

Klachten die ik behandel:
Burn-out, bore-out, hyperventilatie, hoofdpijn, nekklachten, ademhalingsklachten, stressklachten, rugklachten, vermoeidheid, ALK (aanhoudende lichamelijke klachten), angst-en paniekklachten, reumatische klachten.

Ik ben lid van verschillende netwerken: chronisch pijn therapeuten, reumanetNL, psychosomatische therapeuten.

Specialisaties:
– Slaapoefentherapie bij kinderen & volwassenen (sinds 2016)
– Ontspanningsmassages (sinds 2020)
– Sensorische Informatieverwerking (SI) i.o. (sinds 2023)
– Tieners
– Muzikanten
Specialisaties:
– Reumatherapie (sinds 2007)
– Chronische pijn therapie (sinds 2013)
– Psychosomatiek (sinds 2020)
– EMDR (sinds 2023)