FAQ

OEFENTHERAPIE

In hoeverre moet ik mij uitkleden voor een behandeling oefentherapie?

Het onderzoek, wat plaatsvindt in de eerste of tweede behandeling, is voor de patiënt in ondergoed. De overige behandelingen zijn met kleding aan. Het kan voorkomen dat bij een oefening bijvoorbeeld de rug beter bekeken moet worden. Dan zal de behandelend therapeut met je overleggen om dat lichaamsdeel te ontkleden. Uiteraard blijft het ondergoed altijd aan.

Hoe lang duurt een behandelreeks?

Dit is verschillend per persoon en per klacht. Meestal zit het totaal aantal behandelingen tussen de 9 en 12, welke in het begin wekelijks plaatsvinden en later met een steeds langere periode er tussen in.
Wanneer iemand de therapie snel oppakt is de kans aanwezig dat we sneller klaar zijn. Als iemand de therapie lastig vindt of de klacht is heel complex heeft dit mogelijk meer tijd nodig.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt 30 minuten; 25 minuten behandeltijd en 5 minuten voor het bijwerken van je dossier.

Zijn er kosten verbonden aan het afzeggen van een afspraak?

Wanneer je minimaal 24 uur tevoren afzegt is dit kosteloos. Bij het afzeggen minder dan 24 uur van te voren of het niet verschijnen op het afgesproken tijdstip, wordt er € 26,25 in rekening gebracht.

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig?

Nee, dat is niet nodig. Je kan ook via Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO) terecht bij de oefentherapeut. Lees hier meer.

Worden mijn behandelingen vergoed?

Dat hangt af van je verzekeringspakket. Kijk voor verdere informatie op de pagina vergoedingen en/of raadpleeg daarvoor je zorgverzekeraar.

.

MASSAGE

In hoeverre moet ik mij uitkleden voor een massage?

Het lichaamsdeel wat gemasseerd wordt moet ontkleed zijn. Ondergoed houd je altijd aan. Bij massage aan de rug zal de masseur je bh losmaken als je die draagt. Voordat je overeind komt maakt zij deze natuurlijk weer vast.

Hoe lang duurt een massage?

Je kan zelf kiezen uit 30, 45, 60 of 90 minuten. Bij 30 of 45 minuten kan een deel van je lichaam gemasseerd worden. Bij 60 of 90 minuten het gehele lichaam. Uiteraard hoe langer de tijd, hoe uitgebreider de massage.

Worden de massages vergoed?

Nee, deze dien je zelf te betalen. Kijk in de prijslijst voor de kosten.