Massage

Chantal is naast oefentherapeut ook gecertificeerd masseur. De ontspanningsmassage die zij geeft is één van de meest bekende vormen van massage.

Massage is een eeuwenoude techniek die gezondheidsklachten kan verminderen en voorkomen. Het woord massage stamt uit het oude Hebreeuws en Arabisch. In het Arabisch betekent ‘mass’ drukken en in het Hebreeuws betekent ‘maschesch’ betasten. Een vergelijkbaar woord komt ook in het Grieks voor. Daar betekent ‘massein’ kneden. Massage is een samenvoeging van deze drie betekenissen; betasten, kneden en drukken. Binnen deze praktijk masseert Chantal aan de hand van de klassieke westerse massage, Indiase technieken en Chinese inzichten.

Massage heeft sterk ontspannende effecten. Wanneer iemand een prettige aanraking ervaart via de huid, komt ons zenuwstelsel tot rust. Daarnaast beïnvloedt het ook ons hormonale stelsel. Tijdens drukte, sport en stress komt adrenaline vrij. Bij langdurige stress gaat het lichaam het stresshormoon cortisol aanmaken. Langdurig verhoogde cortisolspiegels verminderen de werking van het immuunsysteem, waardoor je vatbaarder wordt, de kans groter wordt op blessures en het slaapritme verstoord kan raken. Wetenschappers hebben aangetoond dat massage een stressdempend effect heeft. Tijdens een massage komen hormonen vrij, zoals endorfine en oxytocine. Endorfine heeft een pijnstillend effect. Oxytocine verlaagt automatisch de cortisolconcentratie in het bloed. Hierdoor worden de meeste mensen tijdens of na een massage een beetje slaperig/snoezig en keert de aandacht wat naar binnen. Massage is niet alleen goed voor de conditie van het lichaam maar werkt ook ontspannend. Goed voor lichaam en geest dus.

Massage is een mooi op-zich-staand ontspanningsmoment, maar kan je in deze praktijk ook combineren met een oefentherapietraject. Wat betreft massages kan je kiezen uit:

  • 30 minuten;
  • 45 minuten;
  • 60 minuten;
  • 90 minuten.
  • 5- of 10 -rittenkaart > als je gebruikmaakt van een rittenkaart, krijg je korting. Zie ‘Prijslijst massage’.

Voorafgaand aan de massage wordt overlegd met je welke lichaamsdelen gemasseerd worden.

Op zoek naar een leuk cadeau? Geef een cadeaubon voor een heerlijke ontspanningsmassage. Neem hiervoor contact op met de praktijk.

Bron: NHA